Webbutvecklarna Allt om att utveckla webbplatser

Är du telefonberoende?

Narkotikaberoende, nikotinberoende, koffeinberoende och nu telefonberoende? Att lämna in sin telefon för en iPhone eller nokia reparation skulle betyda att vi blev utan den i några dagar. Med andra ord: vi skulle bli avstängda från världens alla spännande händelser och känna stor saknad under dessa dagar. Enligt en artikel i metro på tar varannan svensk med sig mobiltelefonen in på toaletten – vi kanske inte ringer samtal, men tänk på det nästa gång du får ett sms av en god vän. Detta enligt en undersökning från analysföretaget Novus.

”Men det är få som tar tillfället i akt och snackar skit under toabesöket. Den vanligaste smartphone-aktiviteten är i stället att använda sociala medier som Facebook och Twitter, följt av att sms:a. Bara en av sex ringer upp någon på toaletten.” (läs mer här)

Bra eller dåligt?

Om detta beroende är bra eller dåligt för oss går att diskutera i all oändlighet för det finns inget rätt eller fel. För vissa människor är det en avkoppling och stor trygghet med att ha sitt liv i telefonen och ha stor koll på vad som händer. Mobilen är fylld av olika appar så man på nolltid kan ha koll på det senaste och vet exakt vad alla vännerna gör. Men, sedan finns det dessa som känner att de vill ha lite privat utrymme för detta frösvinner när vi tar med oss mobilen överallt. Det är dock här som det uppstår en krock: de som alltid har med sig telefonen blir irriterad på den som inte svarar och är svåråtkomliga. Detta kommer vara ett problem som inte heller går att lösa då alla vi människor är olika individer.