Webbutvecklarna Allt om att utveckla webbplatser

Bra & dåligt med nya Iphone

Nu har den nya Iphone 7 kommit ut i butiker, något som många har väntat på och som det skrivits om tidigare i ett annat inlägg. Vad är bra och vad är dåligt med den nya generationen smartphone från Apple?

 

pexels-photo-29781Enligt en artikel i Svenska Dagbladet är kameran väldigt bra. Och inte bara är den bra, den är två. I alla fall på Plus-varianten. Kombon är en vidvinkelkamera och en telekamera som gör att optiken börjar närma sig systemkamera-kvalitet. Senare i höst kommer det dessutom att vara möjligt, att med en uppdatering, ta porträttbilder med oskärpa i bakgrunden. Något som gör att djupet i bilden känns mycket mer nära och helt enkelt gör bilderna snyggare.

Den bakre kameran har hela 12 pixlar, det är förvisso lika många som med 6S, men den är samtidigt lite större och släpper därmed in mer ljus. Det gör att bilder tagna i mörkare miljöer blir bättre. Facetime-kameran i fram på mobilen har 7 megapixel i stället för den tidigare generationens 5. Det gör att ens selfies blir i bättre kvalitet.

Riset till nya Iphone 7 lät inte vänta på sig

Något som däremot inte har tagits emot lika väl som kameranyheterna är att den nya Iphone inte har ett uttag för hörlurar som de tidigare generationerna av smarttelefonen. Trots att Apple har släppt trådlösa lurar är det faktiskt folk som har försökt att med egen hand borra ett klassiskt 3,5-millimetersuttag för hörlurar i sina splitternya, dyra mobiler. Det är inte något vi rekommenderar, då tar man bara sönder sin mobil. Smidigare blir det kanske med airpods, som de heter, men de är förvånansvärt dyra och måste dessutom laddas var 5e timme. Något som inte går hem hos de som är rädda för förändringar och gärna vill att allt ska vara som det alltid har varit. Men man kan alltid göra valet att inte köpa den nya varianten av Iphone, och nöja sig med en äldre variant som säkerligen funkar nästan lika bra. Det gör det dessutom bra mycket billigare.

Ett rejält plus med den nya Iphone är dock att den är vattentät. Något som många tidigare Iphones definitivt inte varit, och som orsakat mycket besvär hos klumpiga konsumenter.