Webbutvecklarna Allt om att utveckla webbplatser

Varför Magento?

Något som sedan sin lansering 2008-talet blivit allt mer populärt att använda när man bygger upp sin e-handel och sina webbshoppar är Magento – men vad är det som är så speciellt med Magento egentligen?

En populär lösning för alla som vill starta en webbshop är att använda sig av så kallade open-source-baserade plattformar som man hyr in sig på via ett webbhotell och en plattform som blivit allt populärare är Magento – men varför då? Svaret är enkelt. Eftersom att Magento är en open source-baserad webbapplikation kan användaren modifiera sin sajt till att bli precis så som denne vill ha den, eftersom att det är fritt fram att ändra i koden (källa). Med andra ord så kan man helt enkelt skräddarsy sin webbplats efter verksamhetens behov. Hos www.webbhuset.se/magento listar man även ytterligare fördelar med Magento som e-handelsplattform såsom att plattformen är integrerbart med externa system, kostnadseffektiv eftersom att e-handelsplattformen redan är byggd och en Magentosajt är dessutom byggd att passa för sökmotoroptimering i och med att de grundläggande krav som de stora sökmotorernas robotar använder finns med i grunddesignen. Men varför är det viktigt med sökmotoroptimering? Svaret är enkelt för att få din webbshop att synas högt i sökresultatet på Google.

Använda sökmotoroptimering

När man bygger och designar sin Magentosajt finns det en hel del smarta knep som man kan ta till om man vill att ens webbshop ska synas när potentiella kunder söker efter det man säljer på Google. Till exempel tipsar en SEO-byrå i ett pressmeddelande om hur man ska vara noga med sin sajts struktur och faktiskt ha med det klassiska systemet med titel, huvudrubrik och brödtext på sajten och att man heller inte ska vara rädd för att lägga in bilder på sin sajt. Men något man ska undvika är att ha duplicerat innehåll vilket betyder att samma text finns på olika webbsidor – och i Googles värld så är olika sidor på en sajt inräknade i detta, så fokusera på unikt innehåll på alla sajtens undersidor. Ett annat bra tips när det kommer till att lansera en webbshop som är sökmotoroptimerad är att även göra sin sajt mobilanpassad. Enligt en artikel i Dagens Media förutspår man nämligen att just mobilanpassning av sin sajt kommer att ha en avgörande del i vilken position ens sajt hamnar i Google sökresultat – så det kan vara vara att hålla i minnet!

Webbhandel kundvagn