Webbutvecklarna Allt om att utveckla webbplatser

WordPress

WordPress är grundat av Matt Mullenweg. Hans bolag Automatic driver wordpress.com. Tjänsten är gratis och tillåter dig som användare på ett enkelt sätt skapa en blogg. Du kan anpassa utseendet och funktionaliteten efter behov men det finns vissa begränsningar. Dessa kan du dock bli av med om du vill, genom att installera wordpress på din egen domän istället för att använda wordpress.com som host.

WordPress är tillräckligt flexibelt för att skapa andra hemsidor än bloggar. Du kan relativt enkelt skapa företagssajter och annat men wordpress. Bara genom att kunna html och css kan du skapa i princip vilken sajt som helst. Det är förmodligen detta som gör det riktigt användbart och som har fått så många att använda verktyget för sina hemsidor, både personliga och för företag.

WordPress erbjuder även en uppsjö av gratisteman som det bara är att installera och använda. Utan att behöva kunna någonting om html eller css kan man då ändra vissa saker i temat och byta från tema till tema om man vill att någonting ska vara annorlunda.